Wat kunt u doen?

We kunnen SAMEN met ouderen en zorgbehoevenden hun waardevolle bezittingen vastleggen, controleren op onregelmatigheden en toezicht houden op alles van emotionele en/of financiële waarde.

 • Voorlichting

  Wij geven voorlichting over ouderenuitbuiting bij o.a. zorginstellingen, (semi-) overheden en commerciële instanties. Maar wij geven ook individueel preventief advies aan ouderen en zorgbehoevenden, hun naasten, slachtoffers en potentiele daders.

  Lees meer
 • SVOW Digitaal Dossier

  Heeft u wel eens dat gevoel dat u denkt iets van uw kostbare spulletjes te missen, maar eigenlijk niet meer weet of u hier zelf iets mee heeft gedaan? Of dat er bijvoorbeeld een kostbaar voorwerp echt weg is en de verzekering aan u vraagt om aan te tonen dat u het wel gehad hebt, maar u heeft geen aankoop bon (meer)? Of wilt u juist deze situaties voorkomen? Leg uw bezittingen vast in een digitaal dossier! Dat geeft u een veilig en gerust gevoel!

  Lees meer
 • Preventieve beveiligingssticker

  Als u uw bezittingen vastlegt in een digitaal dossier dan kunt u een van de stichting, herkenbaar in de woning aanbrengen. Eén van die stickers is speciaal geschikt om aan de binnenzijde van een raam te plakken.

  Lees meer
 • Financiële zorgverlening

  Heeft u wel eens het gevoel dat er misschien wel eens (extra) met uw pinpas gepind wordt zonder dat u het direct kunt zien? Of heeft u wel eens het gevoel dat er geld van uw bankrekening verdwijnt zonder dat u zelf een overboekingsopdracht heeft gegeven?

  Het is nu mogelijk om middels een machtiging op uw eigen rekening ‘mee te laten kijken’. Onafhankelijke controle door een betrouwbare partner van SVOW, zonder dat overboekingen mogelijk zijn, bieden u extra veiligheid en rust.

  Lees meer
 • DNA markering

  Bent u ook wel eens bang dat als uw waardevolle spullen worden gestolen u ze nooit meer terug zal zien?

  Synthetisch DNA is een preventief middel in de strijd tegen diefstal en is ontwikkeld voor meerdere toepassingen en nu ook beschikbaar voor particulieren. Hiermee kunt u uw kostbaarheden op een unieke, onopvallende en bijna niet te verwijderen wijze markeren en aan u zelf koppelen. Hierdoor kunt u eenvoudig aantonen dat het teruggevonden voorwerp úw eigendom is. Dat geeft een veilig en gerust gevoel.

  Lees meer
 • Hulp van de Stichting

  U wilt graag gebruik maken van één van de diensten die op onze website worden aangeboden. Mogelijk heeft u hierbij hulp nodig. Wij raden u aan om iemand uit uw naaste omgeving te vragen u hierbij te helpen. Mocht u niemand in uw omgeving hebben dan kunt u de Stichting SVOW vragen u tegen vergoeding bij te staan.

  Lees meer
 • Nazorg voor slachtoffers

  U bent wellicht slachtoffer (geweest) van financiële uitbuiting van geld of waardevolle spullen en de dader is iemand uit uw directe vertrouwensomgeving. Dan vindt u het misschien moeilijk om aangifte te doen en vervolging in te laten stellen. Dat hoeft ook niet in alle gevallen, er is ook een andere (liefdevolle) mogelijkheid.

  Lees meer
 • Opsporingsonderzoek

  U vermoed vermissing van bezittingen en/of geld en u wilt dat er onderzoek worden gedaan naar de toedracht. De Stichting SVOW helpt u daarbij via haar partnernetwerk van gecertificeerd Particulier Rechercheurs. Zij maken gebruik van hoogstaande technologieën en specifieke methodes.

  Lees meer
 • Levenstestament

  De stichting vindt het belangrijk dat u zaken voor u zelf goed geregeld heeft. Het opstellen van een levenstestament kan hierbij een goed middel zijn. Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament.

  Lees meer
 • Bewindvoering | Budgetbeheer

  Als u het gevoel heeft dat u het lastig vindt om uw eigen financiële zaken goed op orde te houden en misschien het overzicht een beetje aan het kwijtraken bent dan is er een mogelijkheid om hierbij professionele hulp in te roepen om de financiën op orde te brengen, te beheren en te beschermen.

  Lees meer