Doneren

“Je hoort het té vaak!
En dat mag niet zo zijn!”

Ab Krook

Stichting SVOW ontvangt donatie van Guarda Advocaten

Sinds enkele maanden werkt de Stichting SVOW in een aantal misbruikdossiers succesvol samen met Guarda Advocaten. Onlangs kregen wij een zeer welkome donatie waarmee wij ons werk kunnen voortzetten. En dat is hard nodig. Alle medewerkers van SVOW verrichten hun werkzaamheden vrijwillig én onbezoldigd. Om dit vol te kunnen houden is er dringend behoefte aan financiële steun. Wilt u ook een bijdrage doen om SAMEN iets te doen tegen financieel misbruik van ouderen én zorgbehoevenden? Gebruik de oranje doneer-button op onze homepage!

Voor meer informatie over Guarda Advocaten klik HIER.


JUMBO Supermarkt Plemp Landsmeer doneert € 647,85

Een geweldige donatie aan de Stichting SVOW van Plemp Supermarkt JUMBO in Landsmeer.

De afgelopen maanden was het voor de supermarktklanten mogelijk de opbrengst van de emballage te doneren aan onze Stichting. Dit kon heel eenvoudig door na het inleveren van de flessen een doneerbutton in te drukken. Veel mensen vonden dit een goed initiatief en gaven hun opbrengst aan SVOW. De vele kleine donaties zorgen toch voor het geweldige resultaat van € 647,85

Vrijdagmiddag 8 december overhandigde Supermarkteigenaar Johan Plemp een check aan Patrick van der Valk, operationeel directeur van de Stichting SVOW.

Hartelijk bedankt voor iedereen die doneerde en natuurlijk voor de JUMBO Landsmeer! Vanzelfsprekend zijn we bijzonder blij met deze donatie!


ABN AMRO en Stichting Samen Veilig Ouder Worden hand in hand tegen financieel misbruik ouderen

ABN AMRO en de Stichting Samen Veilig Ouder Worden (SVOW) gaan samenwerken om te voorkomen dat ouderen (opnieuw) slachtoffer worden van financieel misbruik. Deze kwetsbare groep wordt namelijk voor tienduizenden euro’s per jaar opgelicht, vaak door personen in hun directe omgeving.

Ouderen vaak slachtoffer van financieel misbruik

Vaak zijn ouderen, maar ook andere mensen die zorg nodig hebben, afhankelijk van anderen voor ondersteuning op tal van gebieden. Het is daarom cruciaal dat deze kwetsbare groepen hun hulp kunnen vertrouwen en dat hun geld en spullen bij hen in veilige handen zijn. Helaas is dat niet altijd het geval. Ieder jaar worden naar schatting 30.000 ouderen slachtoffer van diefstal en financiële misleiding. In 85% van de gevallen is het iemand uit de directe vertrouwensomgeving die verantwoordelijk is voor dit misbruik.

De Stichting SVOW streeft ernaar dit terug te dringen en te helpen om het gevoel van gekrenkt vertrouwen te herstellen. Stichting SVOW biedt een breed pallet aan oplossingen op gebied van voorkomen en stoppen van financieel misbruik zoals voorlichting, mediation en nazorg.

Bij ABN AMRO werken 14 speciaal opgeleide Seniorencoaches door het hele land. Zij komen bij de klant thuis op bezoek of helpen via de telefoon, webcam en e-mail. De Seniorencoach helpt met de dagelijkse bankzaken, waarvoor de klant normaal een afspraak op het kantoor zou maken. De Seniorencoaches van ABN AMRO zijn getraind in het herkennen van signalen die kunnen wijzen op mogelijk financieel misbruik.

Door samen te werken brengen SVOW en ABN AMRO hun kennis en ervaring direct bij elkaar om deze fraudes te voorkomen en te stoppen.

Thérèse van der Velden, voorzitter stichting SVOW: “Wij verwelkomen ABN AMRO als ons eerste bancaire lid bij de “SVOW CLUB” Bij het bestrijden van financieel misbruik heeft de financiële sector een belangrijke signaalfunctie. Wij zijn blij dat ABN AMRO binnen de financiële sector het voortouw neemt om te zorgen dat slachtoffers van financieel misbruik de juiste hulp krijgen.”

Frans van der Horst: CEO Retail Banking ABN AMRO: “Wij zijn erg blij te gaan samenwerken met de stichting Samen Veilig Ouder Worden. Onze Seniorencoaches hebben dagelijks te maken met mensen die steeds afhankelijker worden van hun omgeving. Die afhankelijkheid maakt ze kwetsbaarder voor financieel misbruik. Door de samenwerking met SVOW zijn onze Seniorencoaches nog beter in staat om onze klanten langer en meer zelfstandig te laten bankieren en ze beter naar hulp te kunnen leiden als er toch iets mis gaat.”
Signaleren en doorverwijzen

ABN AMRO komt ook regelmatig in contact met klanten die al slachtoffer zijn geworden van oplichting in hun directe vertrouwensomgeving. Ze geven bijvoorbeeld hun betaalpas en pincode mee aan familie of verzorgers om boodschappen te doen. Deze persoon neemt vervolgens wat extra geld op of koopt direct wat extra boodschappen voor zichzelf en maakt hiermee misbruik van het in hem of haar gestelde vertrouwen. Het slachtoffer neemt dan vaak contact op met de Fraude afdeling van ABN AMRO. De medewerkers van ABN AMRO kunnen door de samenwerking met SVOW de klant beter helpen: door te wijzen op de expertise van stichting SVOW op het gebied van nazorg, en hulp te bieden bij het herstellen van de beschadigde vertrouwensband.


stichting SVOW in MAX Magazine

In het MAX Magazine nummer 2016-30 staat een drie pagina tellend artikel over financieel misbruik, “Uitbuiting komt vaker voor dan je denkt”.

SVOW vertelt over dit probleem en geeft aan wat we er SAMEN aan kunnen doen. Ook worden een aantal praktijkverhalen omschreven en vindt u een aantal handige tips tegen financieel misbruik.  Kortom een waardevol artikel waar we trots op zijn.


Tineke de Nooij als nieuwe vriend van de stichting SVOW

Tineke de Nooij, vindt veiligheid en ouderen een belangrijk onderwerp en vond het daarom direct een eer om een bijdrage te leveren aan de stichting SVOW.

 Tineke was de eerste vrouwelijke diskjockey bij Radio Veronica en werkt nu als radiopresentatrice bij haar eigen Tineke Show, van Omroep MAX dat wordt uitgezonden op NPO Radio 5  op werkdagen van 12.00 tot 14.00 uur.

 


Zuideinde 9 1121 CJ Landsmeer Postbus 146 1120 AC Landsmeer T 0900 2002001 (45ct/min) E info@svow.nl
Algemene Voorwaarden Disclaimer Bedenktijd FAQ

© 2016 Stichting Samen Veilig Ouder Worden